Naslov oratorija: Imaš moč!

Termin: 1. julij do 5. julij

DELAVNICE

USTVARJALNA DELAVNICA

V delavnici bomo izdelali trda mila, mazila, kopalno in zeliščno sol ter sveče iz čebeljega voska. Uporabili bomo le naravne sestavine. Ob koncu oratorija bo vsak otrok svoje izdelke lahko odnesel domov.

JAPONŠČINA

Naučili se bomo osnove japonske pisave. Spoznavali bomo Japonsko kulturo in se naučili lažjo japonsko pisavo (hiragano), japonske besede. Naučili se bomo tudi kako voditi lažji pogovor. Predznanje ni potrebno.

PREŽIVETJE V NARAVI

Spoznali bomo različne živali in osnovne napotke preživetja v naravi. Izdelali bomo lok in se naučili zakuriti taborni ogenj.

ANGLEŠČINA

Angleška delavnica je namenjena otrokom vseh starosti, kajti skupaj se bomo naučili nekaj temeljnih molitev v angleškem jeziku.

ŠPORTNA DELAVNICA

Spoznali se bomo s pravilno športno vadbo in nekaj pravili športne prehrane. Srečali se bomo z ekipnimi športi in z osnovami atletike. Vabljeni vsi, ki vam je športna vadba blizu.

IZDELOVANJE NAKITA

Izdelovali bomo zapestnice iz preje in volne. Naučili se bomo različne tehnike spletanja in vozlanja ter spoznali kako ustvariti različne vzorce.

DRAMSKA DELAVNICA

Oratorijska zgodba nosi naslov Imaš moč in temelji na slovenski ljudski pripovedki o Petru Klepcu. V dramskih delavnicah bomo odkrivali, kje tiči naša moč danes, v mojem in tvojem življenju, s kakšno močjo danes »mahajo« sošolci in katero drevo jaz izruvam, da se branim. Veliko zanimivih improvizacij se bo zgodilo, za to te delavnice nikakor ne zamudi!

FOLKLORNA DELAVNICA

Pri folklorni delavnici bomo spoznavali gibalne in rajalne igre, pesmi in plese, ki so jih plesali naši dedki in babice.

PLESNA DELAVNICA

V delavnici se bomo srečali z osnovami sodobnega plesa. Spoznali bomo tudi, kako lahko spregovorimo z gibom in se zelo zabavali.

PRVA POMOČ

V delavnici bomo spoznali osnove prve pomoči ob poškodbah. Kaj je potrebno narediti, če nekdo zraven nas potrebuje pomoč in slišali ostale uporabne napotke.

MINISTRANTSKA DELAVNICA

Naučili se bomo opravila ministrantov pri sveti maši. Se naučili pravilnih drž in obnašanja. Spoznali bomo tudi dolžnosti ministrantov pri slovesni sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima ministriranje.

KEMIJSKA DELAVNICA

Če te zanima kaj se zgodi, če zmešamo skupaj dve različni raztopini ali kako narediti milo je to pravi prostor zate. Na delavnici bomo na igriv in zabaven način prikazovali kemijske poskuse in se pozabavali z izdelavo različnih izdelkov. Pridi, zabavno bo!