Verouk

Novice za veroučence

Oznanila

Župnijska oznanila

Martinova lilija

Župnijski list Martinova lilija

Škofje so na 30. seji Stalnega sveta SŠK, ki je bila 18. oktobra 2021, sklenili, da bo na tiho nedeljo, 3. aprila 2022, potekal dan molitve in sprave za žrtve spolnih zlorab v Cerkvi in družbi v Sloveniji. S spletno stranjo (https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem) za zaščito otrok in proti spolnemu nasilju, želijo na pregleden način predstaviti občutljivo vprašanje ter do sedaj opravljeno delo. Katoliška Cerkev je v zadnjem desetletju uvedla ničelno toleranco do storilcev in začela sistematično urejati zadeve na tem področju. V primeru suma zoper storilca se uvajajo previdnostni ukrepi ter transparentno in tesno sodelujejo z vsemi državnimi organi. Pri vseh svetih mašah tihe nedelje bomo molili naslednjo molitev:

 

Nebeški Oče,

ki ljubiš in skrbiš za vse svoje otroke, še posebej za najmanjše in najbolj ranljive,

Tebi izročamo življenja številnih otrok in ranljivih odraslih, ki so bili spolno zlorabljeni in katerih zaupanje in nedolžnost sta bili uničeni.

Pomagaj nam slišati njihove krike bolečine in prevzeti odgovornost za toliko zlomljenih življenj.

Molimo, da bi v svojih skupnostih in družinah našli razumevanje in podporo, da bi se s pomočjo Tvoje milosti zacelile njihove rane in da bi znova našli mir.

To Te prosimo po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Tvojem Sinu, ki nam je bil enak v vsem, razen v grehu, in s Teboj v občestvu Svetega Duha, ki živiš in kraljuješ vekomaj.

 

 

V celjski škofiji je ta nedelja še posebej izbrana v Laškem, saj je tukaj Urad Škofije Celje za sprejemanje prijav in spremljanje žrtev spolnih zlorab, ki ima sedež na naslovu Odvetnik Pavel Teršek, Mestna ulica 2, 3270 Laško.

Več najdeta na spletni strani škofije Celje: https://skofija-celje.si/zascita-otrok-in-ranljivih-odraslih-v-cerkvi/